Επικοινωνήστε μαζί μας... Περιμένουμε τις σκέψεις σας, τα σχόλια και τις προτάσεις σας... ecclesiabaden@gmail.com

Τα νέα τηλέφωνα της ενορίας μας
π.Απόστολος: 07222 1590007, 015111813470



Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

Συναντήσεις Ορθοδόξου Πίστεως και ζωής - Karlsruhe


Το Σάββατο 5 Απριλίου και ώρα 16:00 - 18:00 στην αίθουσα στο υπόγειο του ναού έλαβε χώρα η 3η συνάντηση (για το 2008) πάνω σε θέματα Ορθοδόξου πίστεως και ζωής με θέμα:
"Μεγάλη Εβδομάδα - Πάσχα".

Η επόμενη συνάντηση θα γίνει το Σάββατο 3 Μαϊου 16:00 - 18:00.


Σε πνεύμα διαλόγου ειπώθηκαν τα εξής ενδιαφέροντα - όπως τα μεταφέρει ο συνεργάτης μας κ.Πασχάλης Τσακίρης:

«Αναστάσεως ημέρα λαμπρυνθώμεν Λαοί, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα, εκ γάρ θανάτου πρός ζωήν, καί εκ γής πρός ουρανόν, Χριστός ο Θεός, ημάς διεβίβασεν, επινίκιον άδοντας».

«Ώ Πάσχα τό μέγα, καί ιερώτατον Χριστέ, ώ σοφία καί Λόγε, τού Θεού καί δύναμις, δίδου ημίν εκτυπώτερον, σού μετασχείν, εν τή Ανεσπέρω ημέρα τής βασιλείας σου»

δύο από τους ύμνους που ακούμε το βράδυ της Αναστάσεως στην αναστάσιμη Θεία Λειτουργία. Τι κατάνυξη και τι μεγαλείο που αισθάνεται ο πιστός δεν περιγράφεται. Πρέπει να το έχει ζήσει κάποιος για να το καταλάβει.

Το Πάσχα είναι για μας τους Ορθόδοξους η μεγαλύτερη γιορτή, η δε Ανάσταση η εορτή των εορτών.

Τι είναι όμως το Πάσχα και τι η Μεγάλη εβδομάδα; Πως μπορούμε να προετοιμαστούμε για να γιορτάσουμε την Ανάσταση; Η αναζήτηση απαντήσεων σε αυτές και σε παρόμοιες ερωτήσεις αποτέλεσε το κυρίως θέμα της τελευταίας συνάντησης μας για συζήτηση θεμάτων της Ορθοδοξίας,

Αναζητήσαμε και βρήκαμε μαρτυρίες τόσο στην Καινή όσο και στην Παλαιά Διαθήκη. Είναι αξιόλογο να μελετήσει κανείς αυτά που έγραψαν οι προφήτες πεντακόσια μέχρι χίλια χρόνια πριν να γενηθεί ο Χριστός. Με τι λεπτόμερεια και πόση ακρίβεια προφήτευσαν τα γεγονότα της Μεγάλης εβδομάδας, όπως και εν γένει όλα για τον Χριστό είναι αξιοθαύμαστο.

Ποια εβδομάδα λέγεται Μεγάλη και γιατί;

η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...