Επικοινωνήστε μαζί μας... Περιμένουμε τις σκέψεις σας, τα σχόλια και τις προτάσεις σας... ecclesiabaden@gmail.com

Τα νέα τηλέφωνα της ενορίας μας
π.Απόστολος: 07222 1590007, 015111813470



Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΤΟΜΑ: ΜΥΘΟΣ Ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;


Πριν περίπου ένα χρόνο, είχαμε αναδημοσιεύσει ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο σχετικά με τους μάρτυρες του Ιεχωβά, καθώς και πως μπορεί κανείς να προφυλαχθεί από την αίρεση που πρεσβεύουν.

http://ecclesia-baden.blogspot.com/2008/03/blog-post_25.html


Σήμερα επανερχόμαστε στο θέμα, κοιτάζοντάς το όμως από μια άλλη οπτική γωνία.

Όταν οι μάρτυρες του Ιεχωβά (για συντομία Μ.τ.Ι) σας επισκέπτονται, φροντίζουν να είναι ιδιαίτερα ευγενικοί και να εμφανίζονται ως "οι καλοί χριστιανοί", ως οι "καθαροί" και "ηθικοί" πιστοί " μιας "καθαρής" και "ηθικής" εκκλησίας.

Αν όμως διαθέτει κανείς την εμπειρία να τους θέσει πολλά ερωτήματα και να τους φέρει σε δύσκολη θέση, οι μάσκες πέφτουν.

Τα "πρόβατα" μετατρέπονται σε "λύκους" και αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο.

Προσωπικά, έχω γευτεί αρκετές φορές τέτοιες "μεταμορφώσεις", γενόμενος αποδέκτης ακόμα και αισχρών ύβρεων.

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο, βρήκαμε ένα άρθρο από το ιστολόγιο του θεολόγου κ.Χρήστου ..... ο οποίος τυγχάνει και λίαν αγαπητός φίλος.

Αναφέρεται στο διάλογο μεταξύ Ορθοδόξων και Μ.τ.Ι στο διαδίκτυο, όπου οι μάσκες πέφτουν και αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο των οπαδών της Σκοπιάς.

Το μεταφέρουμε αυτούσιο:

ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΤΟΜΑ: ΜΥΘΟΣ Ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;

ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ

Είναι γνωστό σε όλους, πως η Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά Σκοπιά, είναι μια από τις πιο επικερδείς εταιρείες στον κόσμο, με θρησκευτικό ένδυμα. Άλλωστε η ίδια αυτοχαρακτηρίζεται Εταιρεία, έχει μετόχους, μετοχές, καταστατικό και διοικητικό συμβούλιο με πρόεδρο.
Ως Εταιρεία λοιπόν, φυσιολογικό επακόλουθο είναι, να έχει απώτερο σκοπό, όσον το δυνατόν μεγαλύτερο κέρδος. Γι’ αυτό άλλωστε καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για την επίτευξη του σκοπού αυτού.
Έτσι θεωρεί πως για να πετύχει τον στόχο της, οφείλει να κάνει το προϊόν της όσο το δυνατόν πιο ελκυστικό, για να πετύχει και τις ανάλογες πωλήσεις. Γι’ αυτό αφού πρόκειται για Εταιρεία με θρησκευτικό ένδυμα, πιστεύει, πως το καλύτερο πλασάρισμα του προϊόντος θα επιτευχθεί στηριζόμενη στο μύθο της ηθικής καθαρότητας, την δική της και των οπαδών της.
Όποιο έντυπο της Οργάνωσης, αν ανοίξει κάποιος, θα διαπιστώσει του λόγου το αληθές. Διαβάζουμε λοιπόν στην «Σκοπιά» της 15ης Ιουνίου 1999 σελίδα 6:
«ως αποτέλεσμα, γίνονται μέλη μιας διεθνούς αδελφότητας γνωστής για την καθαρότητα και τους καλούς της τρόπους, της παγκόσμιας εκκλησίας των Μαρτύρων του Ιεχωβά».
Ομοίως «Σκοπιά» της 1ης Σεπτεμβρίου 1998 σελίδα 18:
«Επειδή οι υπηρέτες του Ιεχωβά ακολουθούν θεϊκούς κανόνες, όχι ανθρώπινους, η οργάνωσή του είναι θεοκρατική, καθαρή και υγιής».
Έχει δίκαιο λοιπόν η «Σκοπιά»; Είναι έτσι τα πράγματα; Και βέβαια όχι!
Χαρακτηρίσαμε ως μύθο την ηθική καθαρότητα της «Σκοπιάς»και των οπαδών της πιο πάνω. Πράγματι, όποιος ψάξει προσεκτικά τα έντυπά της, θα σχηματίσει τελείως διαφορετική γνώμη, γι’ αυτή την περίφημη καθαρότητα.
Θα διαπιστώσει έκπληκτος πως υπάρχουν ΜτΙ: κλέφτες, ομοφυλόφιλοι, υβριστές, ναρκομανείς, αλκοολικοί, μοιχοί, κάνουν διπλή ζωή, ντυμένοι με γυναικεία ρούχα σε πάρτι κ.λ.π. κ.λ.π.
Επιπλέον οι ΜτΙ, επειδή είναι αναγκασμένοι από την Οργάνωση να προσέχουν και την παραμικρή τους κίνηση που μπορεί να σπιλώσει το όνομα της Οργάνωσης, καταπιέζουν τον εαυτό τους, ακόμα και τα πιο απλά συναισθήματά τους, για να φαίνονται ηθικοί και έντιμοι.
Η καταπίεση των συναισθημάτων αυτών, και η υποκριτική αυτή στάση τους, τους οδηγεί όταν διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες, να ξεσπάσει όλη η καταπίεση αυτή και τότε να δείξουν το πραγματικό πρόσωπό τους.
Και πιο κατάλληλες συνθήκες, όχι μόνο για τους ΜτΙ, αλλά και για τον καθένα από εμάς, δεν μπορεί να είναι άλλο, από το κάλυμμα της ανωνυμίας. Εκεί ο καθένας δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο.
Τέτοιες συνθήκες ανωνυμίας για τους ΜτΙ, διαμορφώθηκαν και στο άρθρο μας «Αποφατισμός και ο άστεγος Θεός», όπου αναπτύχθηκε ένας μοναδικός διάλογος, και από άποψη δογματικής και από άποψη συμπεριφοράς, μεταξύ των Μαρτύρων και των Ορθοδόξων. Ήδη την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, τα σχόλια έχουν ξεπεράσει τα 1500!
Οι συνθήκες λοιπόν του διαλόγου αυτού, έδωσε την ευκαιρία στους ΜτΙ να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο, που επιμελώς κρύβουν όταν γυρνούν από πόρτα σε πόρτα.
Για αυτό λοιπόν σκεφτήκαμε να δημοσιεύσουμε κάποια από τα σχόλια αυτά, για να φανεί πόσο «καθαροί» τελικά είναι οι ΜτΙ. Γιατί η ειρωνεία και η βωμολοχία για τα πιστεύω των Ορθοδόξων συμμετεχόντων στον διάλογο, εκ μέρους των ΜτΙ ξεπερνά κάθε όριο ευπρέπειας και ηθικής.
Όσοι από τους αναγνώστες είναι «άπιστοι Θωμάδες», μπορούν να βάλουν το δάχτυλό τους στα «σημάδια των καρφιών», αφού ο καθένας μπορεί να ανατρέξει στα σχόλια, τα οποία παραμένουν στην θέση τους και τον αναμένουν.
Τα σχόλια αυτά που θα δημοσιεύσουμε αφορούν τρείς ΜτΙ. Ό ένας ονομάζεται «Γιώργος» και είναι εκ Γερμανίας, ο δεύτερος είναι ανώνυμος με την επωνυμία «Αντί – 33» και ο τρίτος ο «ηθικότερος» όλων, είναι ανώνυμος και αυτός, αλλά επέλεξε το νούμερο «44», για τον εαυτό του, για να ξεχωρίζει από τους άλλους ανώνυμους συμμετέχοντες εις τον διάλογο.
Προς διευκόλυνση των αναγνωστών, παραθέτουμε στο τέλος κάθε σχόλιου, την ημερομηνία και την ώρα, που έγινε, όπως επίσης, κρατήθηκε η ορθογραφία και η σύνταξη των κειμένων, από τους αντίστοιχους σχολιαστές......

Η συνέχεια εδώ: http://antiairetikos.blogspot.com/2009/02/blog-post.html


Τα αποσπάσματα που παρατίθενται στο άρθρο είναι από μία συζήτηση στο διαδίκτυο η οποία συνεχίζεται απ' ότι βλέπουμε εδώ και 6 μήνες και έχει ξεπεράσει τον εκπληκτικό αριθμό των 1800 σχολίων.

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ: http://antiairetikos.blogspot.com/2008/10/blog-post.html



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μένω στο Freiburg φοιτητής. Έμενα σε μια εστία και με βρήκαν. Μετακόμισα και με ξαναβρήκαν. Δεν ξέρω πως με βρήκαν. Ίσως να παίρνουν πληροφορίες από τις υπηρεσίες εδώ.

Ορθόδοξη Ελληνική Ενορία είπε...

Αγαπητέ φίλε,
γνωρίζω ότι ζητούν από τις υπηρεσίες του δήμου λίστες με ονόματα και διευθύνσεις, οπότε ήταν πολύ εύκολο να σε εντοπίσουν αφού λογικά είσαι δηλωμένος.
Τώρα αν η προστασία προσωπικών δεδομένων πάει περίπατο, αυτό είναι ένα ερώτημα.

Αν σε ξαναβρούν και σου ζητήσουν να σε επισκεφτούν και μιλούν Ελληνικά, πολύ ευχαρίστως θα ήθελα να παραβρεθώ σε μια τέτοια συνάντηση.

Θα έχουμε πολλά να "συζητήσουμε"...

Αρχιμ. Πέτρος Μποζίνης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...