Επικοινωνήστε μαζί μας... Περιμένουμε τις σκέψεις σας, τα σχόλια και τις προτάσεις σας... ecclesiabaden@gmail.com

Τα νέα τηλέφωνα της ενορίας μας
π.Απόστολος: 07222 1590007, 015111813470



Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων

Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων

Κατά την Μεγάλη Τεσσαρακοστή Θεία Λειτουργία τελείται μόνον τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις μεγάλες εορτές, όπως Του Ευαγγελισμού. Για να μπορούν όμως οι πιστοί να μεταλαμβάνουν των Αχράντων Μυστηρίων και τις άλλες ημέρες της εβδομάδος, προσφέρεται από την Εκκλησία η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων, που γίνεται συνήθως κάθε Τετάρτη και Παρασκευή το βράδυ. Είναι μία πολύ κατανυκτική Ακολουθία, που συνήθως τελείται με το φως από τα κεριά και τις καντήλες. Η Θεία Κοινωνία, δηλαδή Τα Τίμια Δώρα έχουν καθαγιασθεί την Κυριακή και ο ιερέας τα μεταφέρει (μεταφέρει τον ίδιο Τον Κύριό μας) σιωπηλός και με μεγάλη ευλάβεια, κατά την Μεγάλη Είσοδο, στην Αγία Τράπεζα.

Με την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων μας προσφέρει η Εκκλησία μας μία ακόμη ευκαιρία να καθήσουμε στο Τραπέζι που μας παραθέτει Ο Κύριος. Είναι άλλη μία ευκαιρία να πάρουμε μέσα μας Τον Χριστό. Ας την αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι και ας κοινωνήσουμε Των Αχράντων Του Χριστού Μυστηρίων.

********

Göttliche Liturgie der Vorgeweihten Gaben

In der Großen Fastenzeit wird die Göttliche Liturgie nur an den Samstagen, an den Sonntagen und an großen Feiertagen wie an Mariäverkündikung vollzogen. Damit aber die Gläubigen die heilige Kommunion auch während der Woche bekommen können, wird die Göttliche Liturgie der Vorgeweihten Gaben angeboten. Mit dieser Liturgie haben wir noch eine Gelegenheit an den Tisch, den uns Unser Herr bietet beizusitzen und Jesus zu uns zu nehmen. Wir sollten diese Gelegenheit nicht verstreichen lassen.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...